En graviditet är en påfrestning för varje kvinnas kropp. Underkläder, som ex. de som går att hitta hos SassyStar här: https://www.sassystar.se/underklader/massageolja/id/224/ passar helt enkelt inte längre och hela ens livsstil behöver ändras från grunden, under flera månaders tid. Varje kvinns graviditet påverkar kropparna på olika sätt dock. Somliga känner av det mer än andra i form av spänningar och smärta. De som ej känner så mycket kan ändå ha påfrestningar i kroppen. Med en gravidmassage och regelbundet omhändertagande av kroppen så kommer kroppen också att må bättre och orka mer genom hela graviditeten.

En graviditets påverkan på kroppen

För kroppen så blir det stora omställningar att vara gravid. Helt plötsligt skall kroppen utveckla en ny individ som behöver näring och utrymme för att växa. Kroppen är helt fantastisk som anpassar sig för detta, men att ta hand om kroppen kan hjälpa den en bit på vägen för att de nio graviditetsmånaderna skall fortlöpa så smidigt som möjligt.

När fostret och magen växer så är det organ som behöver anpassas efter detta. Kroppen blir även tyngre och mer muskler och leder behöver anstränga sig än tidigare. Påfrestningarna kan kännas på olika delar på kroppen, så det gäller att vara lyhörd och ta hand om den där den behövs tas om hand som mest.

Muskler och leder

Gravidmassage i Sverige

När kroppen blir tyngre så kommer musklerna att behöva arbeta mer. Musklerna blir stelare och detta kan leda till smärta på specifika delar på kroppen och i lederna. En regelbunden gravidmassage är starkt att rekommendera för återhämtning så att kroppen orkar sig igenom hela graviditeten.

Nu finns det bra erbjudande på gravidmassage i Sverige där det kan anpassas utefter önskemål. En gravidmassage är bra för hela kroppen och hjälper musklerna att slappna av vilket då också ger dem mer syre och en bättre blodcirkulation.

Gravidmassage

En gravidmassage kan se olika ut beroende på vad som önskas från den. Det viktiga med massage är att avslappningen är i fokus och att minska eventuell smärta. Massage är även förebyggande bra för att musklerna redan innan de blir stela håller sig så mjuka som möjligt.

En ryggmassage är inte lätt att få när magen börjar växa och det blir obekvämt att ligga på mage. Under en gravidmassage finns en särskild gravidkudde som gör att gravida kan ligga på mage utan att belasta magen.

När det blir tyngre framtill på både mage och bröst så är det lätt att axlarna också drar sig framåt. Detta i sin tur kan leda till smärta i axlar och nacke. En ryggmassage i detta läge är en ypperlig idé för att axlarna skall komma bakåt igen och bli avslappnade.

Positivt med gravidmassage

Förutom att kroppen tas om hand på bästa sätt under en gravidmassage så är även detta bra för sinnet. Att få komma bort en stund och ta hand om sig själv är guld värt under en graviditet. Gravida kan generellt sett känna sig orörliga och det kan mot slutet bli väldigt tungt, att då få komma iväg en stund och bli bortskämd sätter guldkant på tillvaron.

Gravidmassage kan även köpas som ett presentkort, perfekt att ge bort som present till sin gravida närstående, passande oavsett vilken graviditetsvecka hon befinner sig i.