Speciellt av någon som är riktigt duktig på det. Numera finns det massörer som gör hembesöks-massage i Stockholm och har citatet –

Jag är massör! Vilken är din superpower?

som sitt ordspråk. Det är riktigt skönt att de kan komma hem till mig. För då slipper jag klä på mig för att bege mig till någon massör som finns någonstans i Stockholm. Istället får jag hembesök av en professionell massör som kommer och ger mig massage på hemmaplan istället. Vilket verkligen är perfekt och framför allt skönt!

Varför massage?

När du får massage så mjukar det upp stela och hårda muskler, samt lindrar eventuell värk. Men det finns fler orsaker till att du ska blir lite extra knådad. Det finns flera hälsoaspekter som gör att du kommer må bättre både själsligt och kroppsligt. Dessutom förebygger en härlig massage av en massör som gör hembesök eller att någon som du känner ger dig en uppmjukning.

Mår bättre

Du kommer må mycket bättre efteråt och då är det inte bara en känsla, utan också hjälp de personer som har en depression eller liknande besvär. Genom att få en uppmjukning av kroppen så lindras olika symtom för de som är deprimerade.

Trög mage

Något som jag också har upptäckte efter att ha fått en härlig massage så mår min mage mycket bättre. Det har faktiskt bevisats i olika typer av studier som forskare har gjort, då det blev bevisat att de som fick massage, jämfört med de som tabletter fick igång sin tröga mage.

Spänningshuvudvärk

Huvudmassage i Stockholm

Något som jag drabbas av rätt ofta är en spänningshuvudvärk som kan vara riktigt jobbig och jag blir helt slut. Vilket gör att jag inte kan arbeta. Men genom att få en ordentlig knådning på axlar och nacke gör att inte bara huvudvärken lindras, utan dessutom förebygger huvudvärk. Därför rekommenderas de som har lätt för att få migrän att gå till en massör.

Träningsvärk

Jag tillhör den typen som har lite långt mellan mina träningspass ibland och då är det lätt att jag får träningsvärk eftersom jag inte stretchar ordentligt efter träningen. Men nu har jag kommit på om jag får massage, så ökar min blodcirkulation, vilket lindrar smärtan av träningsvärken.

Stressa av

Något som jag tycker är effektivt när jag behöver stressa ner är att få en så kallad beröringsmassage. Vilket minskar både min ångest och stress. Detta har faktiskt forskare också kommit fram till, då det har gjorts forskning på studenter som fick beröringsmassage innan sina tentor. Dels blev inte deras muskler så spända, utan de hade också lägre nivå av kortisol (kroppens stresshormon) i sin kropp.

Slutsats

Jag har kommit fram till slutsatsen att olika former av av massage är bara bra. Vilket gör att jag mår så mycket bättre både psykiskt, men också fysiskt. Vilket gör att jag ta mig an vardagens bekymmer och besvär på ett helt annat sätt än tidigare. Så du kanske ska prova att få massage av en massör som gör hembesök ibland annat i Stockholm, för att du ska må bättre och orka med vardagen!